vrijdag 22 juni 2012

Al 22 dagen 'iets liefs'

Vorige week zaterdag heb ik in Nieuwegein bij Scrapdelight dit lieve fotolijstje gemaakt. Naar een idee van Janine. 


Op zondag was het eindelijk tijd voor Wessel om met André mee te gaan vissen. Hij wilde dit al heel lang. André vindt dat erg leuk. Ik heb deze foto kunnen maken. Lief toch?


Een close-up van een Gerbera, gewonnen met de postcodeloterij. ;-) 


En verder stond deze week vooral in het teken van taart. Op dinsdagavond begonnen met mixen en bakken van de basis. André hielp mij, vooral met opruimen. Lief van hem.


En woensdagavond hebben we samen de taarten bekleed en versierd.


En dit was dan het resultaat, op donderdag 21 juni 2012 trouwden vrienden van ons. Zij vonden het een lief gebaar dat wij de taart wilden verzorgen en wij hebben het graag gedaan. (al heeft het mij heel wat zenuwen gekost)


Vandaag stuurde André mij deze foto toe. Gemaakt bij de trouwerij, ff tussendoor. Lief stel he? ;-)


Dat was dus foto 22, nog 343 te gaan...

vrijdag 15 juni 2012

Het is soms best zoeken...

... maar tot nu toe vind ik nog steeds lieve dingen. ;-)
Maandagavond ging ik lopend op bezoek bij mijn zus die in dezelfde wijk woont. Het regende iets toen ik terugging. Gelukkig had ik mijn lieve, stipjesparaplu bij me. Ben gek op stipjes! 


Dinsdag ging André het tuinschilderij dat hij van mij heeft gekregen vast ophangen aan de muur van de schuur. Ik had het al aan een spijker gehangen, het stond mooi, maar de stormachtige wind van het afgelopen weekend maakte dat het er vanaf viel. Zo lief van André dat hij zijn eigen kado ophangt. ;-)


Woensdag kwam het bericht dat Lorenzo is geslaagd voor het vmbo. Wel verwacht, maar toch altijd een beetje spannend. Ik maakte voor hem dit lieve taartje.


Zo lief van mijn collega, ik mag een jurk van haar lenen voor een bruiloft volgende week.


Vanavond aten we pannenkoeken. Daar hoort melk bij. Deze lieve beker zette ik voor André neer...


Lief zijn voor elkaar!
Daniëlle

zondag 10 juni 2012

Daar ben ik weer hoor!

Heb netjes foto's gemaakt, alleen geen tijd gevonden om ze te plaatsen... Maar hier komt dag 5 tot en met 9. Te beginnen met het geboortekaartje van een collega op dag 5, lief he? 


Op dag 6 kwamen wat collega's een pot met drop brengen voor het hele kantoor omdat zij een tijdje een ruimte van ons mochten gebruiken terwijl toen zij in een verhuizing zaten. Wij vonden dat erg lief en lekker.


En op 7 juni kwam mijn oudste zoon met zijn vriendin hier eten. Gelukkig is hij weer wat opgeknapt. Hij wilde zelfs wel de biefstukjes bakken. En dat kan hij goed. Lief van hem!


Dit weekend waren wij op stap. Een weekendje naar het westen des lands om wat bezoekjes af te leggen. Dit was onze eerste kus in Purmerend, waar ons hotel stond. Wij vinden elkaar nog steeds erg lief...


Zaterdag gingen we op bezoek bij Vera en Jeroen. Zij hebben een hele lieve baby...


En vandaag, zondag, hebben we Volendam bezocht met zn tweetjes. André is daar natuurlijk bekend, maar voor mij was het voor het eerst. Samen op het terras genoten van een borrel. Je moet tenslotte lief zijn voor elkaar nietwaar? 


Zo, dat was het weer eventjes. Tot de volgende keer!

Daniëlle

maandag 4 juni 2012

Ik had zo'n leuke, lieve foto willen maken...

... maar ja, mijn zoon had het in de gaten, dus toen lukte het niet. Jammer hoor. Want hij lag zo lief met zijn vriendinnetje op de bank. Toen ik het tegen hem zei vond hij dat ik deze roos maar op de foto moest zetten. Die had hij aan haar gegeven. Lief he? 


Best lastig, elke dag 'iets liefs' te fotograferen...

Daniëlle

zondag 3 juni 2012

En dan ook maar dag 2 en 3

Gisteren was ik grote schoonmaak aan het doen in de slaapkamer van mijn jongste zoon. Daarbij kwam ik het bidprentje tegen van mijn oma, zij is al een aantal jaren geleden overleden. Hij heeft dit nog steeds bewaard en het staat altijd nog op zijn bureau. Zo lief


En vandaag kwamen mijn ouders weer thuis. Ze waren vier weken op vakantie geweest. Ik had zin om weer eens cupcakes te maken. Een mooie gelegenheid toch? De rest van de familie vond dat dan wel weer lief van mij. ;-)


Tot morgen!

Daniëlle

Dag 1

Mede hierdoor kwam ik op het idee. Want ik vond het zo lief van mijn oudste zoon!
Hij is nu een half jaar (niet helemaal uit eigen beweging) uit huis en we daar ging niet zo'n fijne tijd aan vooraf. Maar inmiddels is iedereen er aan gewend. De laatste weken is hij ziek geweest. Natuurlijk ging ik vaak langs en hielp hem waar ik kon. En blijkbaar heeft hij dat gewaardeerd. Want vrijdag kwam hij dit brengen.


Wat deed dat mijn moederhart toch goed!

Daniëlle

"Iets liefs" een nieuw jaarproject

Oh jee, waar begin ik aan?
Begin dit jaar kwam ik terecht op het 365 dagen project. Ik vond het geweldig! Het bleef maar in mijn hoofd zitten dat ik dat ook wilde gaan doen. Maar hoe? En met welk project? Weken en maanden gingen voorbij en  af en toe kwam dit project weer in mijn gedachten... dat project, is dat ook iets voor mij? Ik wil dan wel origineel zijn, maar lukt dat? En kan ik iets vinden dat ik elke dag kan doen/maken/fotograferen? Wat moet dat dan zijn?

Ik vond bijvoorbeeld het hartjesproject helemaal geweldig. Elke dag op de foto met een hartje. Maar ja, om dat nu ook te gaan doen? En elke dag iets 'moeten' scrappen, dat kost me waarschijnlijk iets teveel tijd. Ook zag ik opruimprojecten voorbij komen. Zou iets voor mij zijn, maar mijn huis is best aardig opgeruimd, al zeg ik het zelf. En als ik vind dat iets opgeruimd zou moeten worden, dan moet dat ook 'direct' klaar zijn. Dan zou ik daar nooit 365 dagen over kunnen doen. ;-)

Inmiddels is al juni, maar nu weet ik welk project ik ga doen! Elke dag een foto van 'iets liefs'! En dan 365 dagen lang. Dus tot 1 juni 2013. Dat kun je heel breed zien, als iets dat ik - of iemand voor mij - gedaan heeft, maar ook iets wat gewoon mooi of lief is om te zien. De foto's hoeven ook niet heel erg mooi gemaakt te zijn, want elke dag met het fototoestel op pad dat gaat ook niet lukken. Gelukkig heb ik een mobiele telefoon die best aardige foto's maakt en die heb ik eigenlijk altijd bij me.

Dus, welkom op mijn nieuwe blog, speciaal aangemaakt voor mijn 365-dagenproject: elke dag "iets liefs"!

Groetjes,
Daniëlle